Plovoucí podlahy

Plovouci podlaha picture

Plovoucí podlaha je druh podlahy, která ve své skladbě obsahuje zvukově-izolační vrstvu. Používá se především v bytových prostorech. Díky svým dobrým vlastnostem je vhodná i v prostorech veřejných budov.

Jednou z významných výhod plovoucí podlahy je její akustická izolace, která zabraňuje přenosu hluku z místnosti do ostatních částí domu. Mezi další výhody plovoucích podlah patří zejména rychlost montáže a čistota při pokládce. Dále menší nároky na pevnost podkladu, zdravotní nezávadnost, jednoduchá údržba a v neposlední řadě i snadná demontáž.  Z pohledu zákazníka je také při rozhodování důležitá cenová relace, která u plovoucích podlah je relativně nízká.

Plovoucí podlaha instalace
Kde se vzal název "Plovoucí podlaha" ?

Název tohoto druhu podlahy vychází ze způsobu instalace podlahy, kdy podlaha je položena tak, že není jakýmkoliv spojem pevně ukotvena k podkladové ploše a ani okolním stěnám. Tedy podlaha plave v prostoru místnosti. Ale nemusíte se bát, intenzita plavky není zdaleka tak silná, jako plavba na plovoucí posteli. 

Stručně k instalaci plovoucí podlahy

Plovoucí podlaha s skládá z jednotlivých lamel, které se do sebe spojují pomocí zámkových spojů (chcete-li pero a drážka). Toto spojení přináší možnost rychlého a snadného spojení lamel do sebe do celkové plochy. V některých případech dohází i k lepení lamel do sebe.

Druhy a materiály plovoucích podlah

plovouci podlaha drevo

Systém plovoucích podlah umožňuje možnost použití pestrého spektra materiálů, ze kterého jsou plovoucí podlahy vyráběny, dalšími faktory v kategorizaci plovoucích podlah jsou počty vrstev a také způsob zpracování. Všechny tyto faktory nám dělí plovoucí faktory do těchto nejčastěji používaných skupin:

 

  • Vinylové -velmi často používaný druh,prezentuje se  dobrou odolností a výbornou propustností tepla (vhodná v kombinaci s podlahovým topením )
  • Laminátové – velmi cenově příznivý druh podlahy
  • Dřevěné – třívrství podlaha, zaručující vysokou kvalitu
  • Dýhované  – panely vyrobené z masivní dřevěné dýhy
Vynil podlaha plovouci
  • Korkové- vyznačují se tichostí a zejména velmi příjemným pocitem z chůze
  • PVC – cenově dostupné podlahy, nenáročné na údržbu s vysokou užitnou hodnotou

Potřebujete podporu odborníka při výběru plovoucí podlahy, případně hledáte spolehlivého dodavatele  plovoucí podlahy, který zajistí nejen dodání, ale i instalaci plovoucí podlahy ve vaší domácnosti, či kanceláři? Pro všechny tyto případy Vám rádi poskytneme naše služby. Stačí nás kontaktovat prostřednictvím následujícího formuláře