PVC a Vinylové podlahy

LINO – to je název pod kterým jsou zahrnuty podlahy vyrobené z PVC a nebo Vinylu.  Vinylove i PVC podlahy jsou vyrobeny ze stejného materiálu a tím je Polyvinylchlorid (polymer, zjednodušeně velmi pevný měkčený plast). Rozdíl mezi PVC a Vinylem spočívá v přidání skelného vlákna v případě vinylu, které změní vlastnosti materiálu a Vinylová podlaha je pak pocitově studenější a tvrdší  studenější.

Lino  je zejména oblíbené pro svou odolnost, praktičnost, a dostupnost v mnoha rozmanitých vzorech, které dokáží věrně imitovat dřevo, či naopak působit futuristickým dojmem.

Použití lina je prakticky možné kdekoliv,  jelikož dobře snáší zátěž i vlhkost.  Z těchto důvodů jsou lina oblíbená v kuchyních, chodbách, i obývacích pokojích.

Samotná pokládka lina je relativně snadná záležitost a to za předpokladu, že podkladových povrch je vyrovnaný a suchý. Mnoho lidí se do pokládky lina pouští vlastní cestou, avšak i sebelepší video návod, tutorian, případně manuál od odborníků ve stavebních super marketech nemůže nahradit zkušenost a odbornost podlaháře pro kterého je pokládání podlah denním chlebem. Pro případnou pomoc, radu, či požadavkem na dodání a položení lina nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím formuláře níže.